CBD OLIE IN ZUID AFRIKA?

CBD OLIE IN ZUID AFRIKA?

Door de vele uren die ik op mijn kamer doorbracht toen ik nog aan het studeren was had ik vaak hoofdpijn of kon ik de slaap niet meer te pakken krijgen met als consequentie dat ik de volgende dag niets presteerde op school. Mijn moeder gaf me dan een paar druppels CBD olie die hier door miljoenen mensen probleemloos gebruikt kan worden voor allerlei ziektes en aandoeningen. Nadat ik de druppels onder mijn tong had ingenomen was ik meestal in een mum van tijd van mijn hoofdpijn af of begaf ik me a lang en breed in slaapland. Voor mij was het een prima pijnstiller met het voordeel dat ik er ook niet suf of stoned of high van werd en zonder vervelende bijwerkingen zoals ik die ervaarde toen ik een ibuprofen innam. Daarom heb ik meestal een flesje CBD olie opzak ongeacht waar ik naar toe moet om een documentaire te filmen. Soms maken we hele lange dagen of moeten we naar streken die bijna onbegaanbaar zijn en komt het nogal eens voor dat er een ongelukje kan gebeuren. Dit was ook het geval toen ik voor de laatste keer in Zuid Afrika was en mijn enkel verzwikte tijdens het filmen van de documentaire. De pijn was niet om uit te houden en bovendien zaten we in een streek waar geen drogist of apotheek te vinden was. Juist op dat moment besefte ik ook dat ik mijn CBD olie vergeten was en zat er niets anders op dan maar wat koude doeken en wachten tot de pijn weer een beetje over was om door te kunnen gaan. CBD olie kopen in Zuid Afrika kun je wel vergeten. Ten eerste omdat de cannabis en alles wat daarmee te maken heeft verboden is en ten tweede wordt het vaak op de zwarte markt verkocht en weet je niet of dat het ook daadwerkelijk CBD olie is wat je niet alleen een hoop geld kan kosten maar ook heel gevaarlijk kan zijn.

Eenmaal terug in België was het voor mij dus wel duidelijk dat ik altijd een CBD olie in mijn tas of koffer moest hebben en deze uiteraard meteen bestelde. Eén voor in mijn tas en nog één flesje voor in mijn koffer. De pijn van een verzwikte enkel wilde ik nooit meer meemaken en de enigste manier om er zo vlug mogelijk van af te komen was met een paar druppels CBD olie onder mijn tong. Nu zul je zeggen, je had toch ook wel een pilletje kunnen slikken? Dat is waar maar het vervelende van deze pillen is dat het mij altijd een vreselijke maagpijn oplevert, zo ben ik dan van het ene kwaaltje af en heb ik gelijk weer met iets anders te doen wat natuurlijk niet de bedoeling is. Hier in het westen is CBD olie kopen heel gemakkelijk en staan we er vaak niet bij stil dat het in andere landen soms veel moeilijker is om zoiets te kopen of het is er zelfs helemaal niet te koop. Wees dus slim en doe je aankopen hier vóór dat je vertrekt naar een ander land.

Ik het op het momenten een leuk project voor de deur voor een documentaire in Brazilië daar zal dus hoogstwaarschijnlijk mijn volgende bericht over gaan en zal ik er zonder meer alle details over schrijven. Ook deze keer gaan we weer de wijken in waar de armoede overheersend is en zullen we zonder twijfel weer veel kinderen tegenkomen. Heb jij ervaring met de sloppenwijken(favelas) van Brazilië of wil je een reactie over nalaten? Dan kun je dat hier doen op www.fedemusinam.be  of Stuur me een email en wie weet staat jou verhaal de volgende keer hier te lezen. Voor nu zou ik zeggen tot een volgende gelegenheid. 

 

//// Terug naar Wie ben ik