Reis naar Nederland

Reis naar Nederland

Vorig jaar ben een maand op vakantie gegaan naar Nederland. Ik heb daar verschillende plaatsen bezocht en veel meegemaakt. Ik zal jullie vertellen hoe dit was:

De reis begon niet zo heel lekker. Eenmaal aangekomen op het vliegveld in India om te vertrekken naar Amsterdam, kwam ik erachter dat ik mijn paspoort vergeten was. Hierdoor moest ik erg haasten en snel weer op en neer naar huis om mijn paspoort op te halen. Ik was gelukkig op tijd vertrokken en heb het dus allemaal gered. In het vliegtuig zat ik op een mooie plek aan het gangpad. Ik had hierdoor dus lekker veel beenruimte. De vlucht duurde ongeveer 9 uur.

Amsterdam     

Mijn eerste stop was de hoofdstad van Nederland: Amsterdam. Ik koos hiervoor omdat ik landde op Schiphol en dat het vliegveld van Amsterdam is. Ik nam vanaf het vliegveld een taxi naar mijn hotel in het centrum. Tijdens deze rit kreeg ik wel het gevoel dat ik opgelicht werd, omdat de meter van de taxi niet liep en ik aan het einde 150 euro moest betalen. Dit vond ik erg duur, omdat het maar een ritje van 20 minuten was. Ik kwam aan in de avond en was door de jetlag erg vermoeid en ben dus meteen gaan slapen.

De volgende dag werd ik vroeg wakker en ben ik een broodje gaan halen in het centrum. Ik leerde gelijk iemand kennen die ook uit India kwam en we raakten lang aan de praat. Hij studeerde in Amsterdam en had twee seizoenskaarten voor de voetbal club van Amsterdam: Ajax. Hij vroeg na ons gesprek of ik met hem mee ging naar de wedstrijd van Ajax de volgende morgen. Ik vroeg tegen wie ze speelden en toen zei hij Feyenoord. Ik ben een voetbalfan en had dus al veel over de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord gehoord. Het is te vergelijken met de El Classico tussen FC Barcelona en Real Madrid, alleen dan iets kleiner.

De volgende dag keek ik erg uit naar de wedstrijd en ging dus ook al vroeg naar het stadion: de Johan Cruyff Arena. Het was er erg druk en er was een goede sfeer. Af en toe gingen er een paar vuurwerkbommen af en werden er rode fakkels aangestoken, maar dit vond ik alleen maar mooi. Wij gingen ruim een uur voor de wedstrijd al het stadion in, omdat we alles wilde meemaken en ik graag naar de warming up van de spelers kijk.

De wedstrijd

De wedstrijd begon meteen goed in het voordeel van Ajax. de rechtsbuiten van Ajax genaamd Anthony maakte de 1-0. Het was een spannende wedstrijd en beide teams waren erg fel in de duels. Dit vond het publiek ook mooi om te zien. De tweede helft was erg spannend, Ajax was veel beter maar maakten de kansen niet af en Feyenoord kwam er af en toe gevaarlijk met counters uit.  In de allerlaatste minuut besliste diezelfde Anthony de wedstrijd met 2-0. De mensen in het stadion gingen helemaal uit hun plaat. Buiten het stadion ging het feestje nog even door.

Ik moest van deze wedstrijd nog even bijkomen de volgende dag, maar het was zeker het mooiste wat ik tijdens mijn reis naar Nederland mee heb gemaakt. Bekijk ook deze pagina voor meer over mij.